Kuching in Borneo
Door: Yolanda en Gerrit
Blijf op de hoogte en volg Yolanda
12 September 2010 | Maleisië, Kuching
We zitten nu in Kuching, op het Maleisisch deel van Borneo. We plaatsen ook twee foto's van Sulawesi omdat we daar nog nog naar een mooi natuurpark zijn geweest met heel veel vlinders en we hebben er een bezoekje aan de de kapper gebracht.
In Kuala Lumpur zagen we Martijn, Lise en Toine na lange tijd weer terug. Er was heel wat bij te kletsen en de komende drie weken reizen we gezellig samen.
De eeste dag in Kuching hebben we brommertjes gehuurd en zijn we naar het strand gegaan.
De dagen erna hebben we het Bako park bezocht. Dat is een prachtig park.
We hebben er gelopen, geklommen en gezwommen.
Het park is bekend om zijn neusapen die hier de Belanda apen worden genoemd, naar ons, de Nederlanders. Dat is omdat de mensen hier vonden dat de Nederlanders ook van die grote neuzen hadden! We konden overigens niet controleren of er een schijn van waarheid in het verhaal zit. We zagen de neusapen alleen van de achterkant.
Verder zit hier een heel brutale groep Makaken. Toen we aan het ontbijt zaten stond een man die bij ons aan de tafel zat even op. Een aap nam een sprintje, griste het ei van zijn bord en verdween er weer mee de bosjes in voor we er erg in hadden.
Ook hebben we een long house bezocht. Hele families, (de koppensnellers van vroeger)leven bij elkaar in een groot huis op palen dat weer onderverdeeld is in kleinere kamers.
Schedels van minder gelukkige vijanden van vroegen lagen er nog gewoon.
Morgen vliegen we naar Kota Kinabalu, nog steeds in Borneo.
Jullie krijgen allemaal de groeten van Gerrit, Yolanda, Martijn, Lise en Toine.
12 September 2010 - 10:50
Irene:
Hoi Gerrit en Yolanda
en Tijn Lise en Toine natuurlijk.
Heel leuk lijkt me dat om elkaar na zo'n lange tijd weer te zien!
En weer mooie verhalen natuurlijk.
Kijk uit naar de foto's want die staan er nog niet op.
Geniet ervan met zijn 5en.
Groetjes Irene -
12 September 2010 - 11:01
Marjan:
Ben benieuwd naar je nieuwe kapsel, Gerrit ;) -
12 September 2010 - 11:27
Kirsten:
Zo, ik ben weer bijgelezen! Leuke verhalen en avonturen!
Geniet ervan met zijn 5en!
Liefs Kirsten -
12 September 2010 - 12:02
Coba:
Hoi,
Eerlijk gezegd vond ik de foto van de markt en de grootste? wel heel erg leuk! Ik heb ze met heel veel plezier en aandacht bestudeerd. Maar ik had jou ,Yo toch ook wel op zo'n foto willen zien.
groet,
12 September 2010 - 15:23
Gretha:
Hoi allemaal,
Kijken jullie wel uit daar bij de koppensnellers!!!
Voor je het weet......!
Wel spannend hoor!
Leuk dat de kinderen bij jullie zijn.
Geniet er lekker van! -
13 September 2010 - 11:48
Gert:
Prachtig om met de hele familie op deze manier rond te reizen.Mooie foto's, wel heel veel neusapen;-) Wat de vogelfoto betreft, knap gemaakt, maar als dat een ijsvogel is, ben ik een kanarie! Heel veel plezier toegewenst!
Gert -
15 September 2010 - 09:56
Silas Van Zuiden :
hallo meneer Gerrit bevalt de reis een beetje?? Wij (De plusgroep) zijn bezig met thema 1 en uiterraad gaat dat over u! het thema heet : Waar is Meneer Gerrit dus ik zet dingen over u nu in de dinsdag krant wat u in het reisverslag zet.
groetjes Silas -
22 September 2010 - 10:02
Hrant Yakoub:
Hoi Gerrit en Yolanda
Hoe is het daar in Indonesie??
Mooie foto's trouwens
Groetjes van de Plusgroep -
26 September 2010 - 19:45
Willie En Freddie:
Had dit stukje nog niet gelezen.
Schitterend een aap met een Cola-blikje!
Zou dit zijn favoriete merk zijn?
Hartelijke groet.